Στη θαυμαστή Κίμωλο πρέπει να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στο χωριό απέναντι από τον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας της Οδηγήτριας, καθώς επίσης και το Λαογραφικό Μουσείο που στεγάζεται σε ιδιόκτητο διώροφο κτήριο και βρίσκεται μέσα στο παραδοσιακό συγκρότημα του Κάστρου Κιμώλου.

Θα εκπλαγείτε από τα εκθέματα που αποδεικνύουν πως η Κίμωλος έχει «παρελθόν» πολλών χιλιάδων χρόνων και πιστοποιούν ότι η ανθρώπινη παρουσία και δραστηριότητα στο νησί ξεκινά από τους προϊστορικούς χρόνους.

 

Ιστοσελίδα Δήμου Κιμώλου

 
online hellenic

Στην όμορφη Σίφνο θα βρείτε τη Μυκηναϊκή Ακρόπολη Αγίου Ανδρέα που βρίσκεται στο δρόμο προς το Βαθύ και πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε τον χώρο, καθώς η θέα από τον λόφο είναι μαγευτική.

Το Μουσείο Λαογραφίας και Λαϊκής Τέχνης (στην Απολλωνία) βρίσκεται στην κεντρική πλατεία και περιλαμβάνει εκθέματα από την παραδοσιακή ζωή του νησιού.

 

Ιστοσελίδα Δήμου Σίφνου

 
online hellenic

Αφού χαλαρώσετε από το μπάνιο στην παραλία μπορείτε να επισκεφτείτε κάποια από τα παρακάτω αξιοθέατα:

Τον ναό της Επισκοπής

Το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής (Χρυσοπηγής)

Τον ναό της Παντάνασσας

Το Λαογραφικό Μουσείο

Ή τη Μαύρη Σπηλιά

Ιστοσελίδα Δήμου Σικίνου

 
online hellenic

Στην πανέμορφη Σέριφο, φροντίστε οπωσδήποτε να επισκεφτείτε ένα από τα παρακάτω μουσεία:

Το Λαογραφικό μουσείο που βρίσκεται στην κάτω Χώρα και στεγάζεται σε ένα οίκημα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Έπειτα, την Αρχαιολογική Συλλογή που βρίσκεται στην πλατεία των Μύλων στη Χώρα και φιλοξενεί ευρήματα από την κλασσική, την ελληνιστική και τη ρωμαϊκή περίοδο, προερχόμενα από διάφορα σημεία του νησιού.

Τέλος, τη Συλλογή πετρωμάτων στο Μεγάλο Λιβάδι όπου λειτουργεί μία έκθεση πετρωμάτων από την πλούσια γη της Σερίφου, καθώς και μεταλλευτικών εργαλείων.

 

Ιστοσελίδα Δήμου Σερίφου

 
online hellenic

Στη Μήλο, εκτός από τις πανέμορφες παραλίες της, θα πρέπει και να επισκεφτείτε: το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Εκκλησιαστικό Μουσείο, το Μεταλλευτικό και το Ναυτικό μουσείο.

Όλα, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον στην αρχιτεκτονική τους καθώς μπορείτε να συνδυάσετε τις γνώσεις που θα αποκτήσετε σε αυτά, με την περιήγησή σας στα πολύ σημαντικά υπαίθρια αξιοθέατα του νησιού.

Επιπλέον, την περίοδο 5 Ιουλίου-31 Αυγούστου μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση “Refuge Project” με εικαστικές επιτόπιες παρεμβάσεις 19 καλλιτεχνών στο καταφύγιο του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου στον Αδάμαντα.

Ιστοσελίδα Δήμου Μήλου

 
online hellenic