ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΣΕΩΝ
Κατηγορίες θέσεων:
Όλα τα καθίσματα είναι αεροπορικού τύπου, αριθμημένα. Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στον εσωτερικό χώρο του πλοίου.

»» ECONOMY (EC) / ECONOMY ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙ (ECT)
»» ECONOMY DISCOUNT (ECD) - Βλέπε "εκπτώσεις επιβατών"
»» EXCLUSIVE ή διακεκριμένη θέση: Χωριστό σαλόνι στο πάνω επίπεδο του πλοίου, προσβάσιμο με σκάλα από το επίπεδο της οικονομικής. Όλες οι θέσεις είναι δερμάτινες σε τετράδες με τραπέζι ενδιάμεσα. Το σαλόνι της διακεκριμένης διαθέτει ξεχωριστό μπαρ με σερβιτόρο.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

Βρέφη έως ενός έτους
(0 - 1)

Εκδίδουν κάρτα επιβίβασης (χωρίς κάθισμα)
Βρέφη από ενός έως τεσσάρων ετών(1 - 4) Εκδίδουν μηδενικό εισιτήριο μόνο στην οικονομική θέση (με κάθισμα).
Στην Exclusive θέση εκδίδουν εισιτήριο με έκπτωση 50%.
Παιδιά από 4ων έως 10 ετών
(4 - 10)
50% (Στην οικονομική θέση και στην Exclusive)
Φοιτητές 50% (Χορηγείται σε προπτυχιακούς φοιτητές Ελληνικών Πανεπιστημίων ΑΕΙ-ΑΤΕΙ ).
Απαραίτητη η επίδειξη πάσου κατά την επιβίβαση.
Οπλίτες - Ναύτες - Σμηνίτες 50% (Χορηγείται σε όσους υπηρετούν θητεία με την επίδειξη στρατιωτικης ταυτότητας κατά την επιβίβαση).
Πολύτεκνοι 50% (Με την επίδειξη κάρτας πολυτεκνίας κατά την επιβίβαση).
Τρίτεκνοι 30% (Με την επίδειξη κάρτας τριτεκνίας κατά την επιβίβαση).
Συνταξιούχοι ΝΑΤ 50% (Με την επίδειξη της σχετικής κάρτας)
ΑΜΕΑ 50% (για ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%).
ECONOMY Discount
(ECD)
35% Ισχύει για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων, στην Οικονομική θέση, σε όλα τα δρομολόγια από και προς Πειραιά.
Τα εισιτήρια αυτά μπορούν να γίνουν μία φορά OPEN, ωστόσο δεν ακυρώνονται και δεν επιστρέφεται ο ναύλος.
Στην κατηγορία αυτή δεν εφαρμόζονται οι λοιπές εμπορικές εκπτώσεις.
Early Booking 20% έκπτωση που εφαρμόζεται αυτόματα σε όλα τα ακέραια εισιτήρια επιβατών, σε όλα τα δρομολόγια, όταν οι εκδόσεις των εισιτηρίων γίνονται τουλάχιστον (τρεις) 3 μήνες πριν το ταξίδι. 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που έχει γίνει κράτηση με ναύλο Early Booking και παρέλθει η παραπάνω προθεσμία χωρίς να γίνει έκδοση, ο ναύλος αναπροσαρμόζεται αυτόματα στον κανονικό ναύλο της περιόδου.

Εισιτήρια μετ’ επιστροφής

30% έκπτωση στα εισιτήρια αναχώρησης από Πειραιά με το SPEEDRUNNER 3, με ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίων επιστροφής. Η έκπτωση ισχύει για επιβάτες και οχήματα στα δρομολόγια μετά τις 15 Αυγούστου 2017.  Η έκπτωση εφαρμόζεται αυτόματα στο πρόγραμμα κρατήσεων.

Τα εισιτήρια αυτά δεν ακυρώνονται και δεν επιστρέφεται ναύλος, αλλά μπορούν να μετατραπούν σε Open.
Κάτοχοι καρτών
ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
(Μόνιμοι κάτοικοι -
Δημότες νησιών)
15% έκπτωση με την επίδειξη της κάρτας που εκδίδεται από την Aegean Speed Lines. Η έκπτωση δεν εφαρμόζεται στα δρομολόγια Παρασκευής - Σαββάτου - Κυριακής απο 16/06/2017 έως 10/09/2017.
Κάτοχοι καρτών
PHILOXENIA CLUB
Πρόγραμμα επιβράβευσης που αφορά την παροχή δωρεάν εισιτηρίων με την συμπλήρωση συγκεκριμένων πόντων.
Απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας κατά την έκδοση του εισιτηρίου.
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Πολύ μικρά Ι.Χ. (IXS) 20% έκπτωση στα Ε.Ι.Χ. πολύ μικρού μήκους μέχρι και 3,70 μέτρα.
Η εν λόγω έκπτωση μπορεί να εφαρμοστεί μέσω των συνεργαζόμενων πρακτορείων. Δεν εφαρμόζεται μέσω της ιστοσελίδας της ASL.
Ι.Χ. 2
(μήκος 4,25 και άνω)
Εκδίδεται στην ίδια τιμή με το Ι.Χ.1 (Ι.Χ έως 4,25 μέτρα)
Κατά την έκδοση εισιτηρίου πρέπει να επιλέγεται ωστόσο η ανάλογη κατηγορία οχήματος για το σωστό υπολογισμό των οχημάτων στο garage.
Ε.Ι.Χ. - ΑΜΕΑ 50% (Για οχήματα που έχουν ειδική άδεια ΑΜΕΑ)
Ασυνόδευτο ΙΧ (ΑΙΧ) Τα ασυνόδευτα ΙΧ εκδίδουν εισιτήριο σε διαφορετικό ναύλο.
ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ
(Εφαρμόζονται αυτόματα)
Έκπτωση 30% στα δρομολόγια απο Σέριφο για Πειραιά μέσω Σίφνου - Μήλου την περίοδο: 07/04/2017 έως 06/07/2017 και 04/09/2017 έως 29/10/2017.
Έκπτωση 20% στα δρομολόγια απο Σίφνο για Πειραιά μέσω Μήλου την περίοδο: 07/04/2017 έως 06/07/2017 και 04/09/2017 έως 29/10/2017.
Έκπτωση στα "κυκλικά" δρομολόγια από και προς Πειραιά, κατα την περίοδο 07/07/2017 έως 03/09/2017 ως εξής:
»» Σέριφος: 30% στα απογευματινά δρομολόγια απο Σέριφο για Πειραιά μέσω Σίφνου - Μήλου την περίοδο από 07/07/2017 έως 25/08/2017 (εκτός Κυριακής) και από Πειραιά για Σέριφο μέσω Μήλου - Σίφνου την περίοδο από 26/08/2017 έως 03/09/2017.
»» Σίφνος: 20% στα απογευματινά δρομολόγια απο Σίφνο για Πειραιά μέσω Μήλου την περίοδο από 07/07/2017 έως 25/08/2017 (εκτός Κυριακής) και από Πειραιά προς Σίφνο μέσω Μήλου την περίοδο από 26/08/2017 έως 03/09/2017).
»» Κίμωλος: 30% στα δρομολόγια από Κίμωλο προς Πειραιά την περίοδο από 07/07/2017 έως 25/08/2017 και από Πειραιά προς Κίμωλο την περίοδο από 26/08/2017 έως 03/09/2017.
ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Βασικός όρος έκδοσης εισιτηρίων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, είναι η καταχώρηση στο σύστημα κρατήσεων τηλεφώνου επικοινωνίας ή ηλεκτρονικής διεύθυνσης του επιβάτη για την ενημέρωση του σε περίπτωση αλλαγών ή ακύρωσης δρομολογίου.
Οι προθεσμίες έκδοσης των εισιτηρίων καθορίζονται στο σύστημα κρατήσεων ανάλογα με την ζήτηση του κάθε δρομολογίου και εμφανίζoνται στο σύστημα σε κάθε κράτηση.
Οι ταξιδιώτες θα πρέπει απαραιτήτως να ελέγχουν ότι τα στοιχεία που αναγράφονται στα εισιτήρια που παραλαμβάνουν από τον εκδότη - πράκτορα είναι τα σωστά. Η Aegean Speed Lines ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση λάθους κατά την έκδοση που γίνεται από τα συνεργαζόμενα πρακτορεία.
Εισιτήρια τα οποία αγοράζονται μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Aegean Speed Lines ή μέσω της mobile εφαρμογής, αποστέλλονται με κούριερ δωρεάν όταν η κράτηση είναι άνω των 250 € και εφόσον ο πελάτης επιλέξει τον συγκεκριμένο τρόπο παραλαβής. Όταν η αγορά είναι κάτω των 250 €, υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν εκτύπωσης των εισιτηρίων από τους κατά τόπους κεντρικούς πράκτορες. Εναλλακτικά παρέχεται η δυνατότητα αποστολής με κούριερ με χρέωση 20 €.
ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
(ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΚΥΡΩΝ ΚΑΙ OPEN ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ)
100% »» Ακύρωση έως και 14 ημέρες πριν την αναχώρηση.

»» Σε περίπτωση ακύρωσης εντός 24ων ωρών απο την ώρα έκδοσης. Εισιτήρια που εκδίδονται την ημέρα ταξιδίου ακυρώνονται έως μισή ώρα μετά την έκδοση και απαραίτητα δύο ώρες πριν την αναχώρηση.

»» Μη εκτυπωθέντα ή κακέκτυπα εισιτήρια πρέπει να ακυρώνονται επιτόπου από τον πράκτορα.

»» Ακύρωση σε περίπτωση μη εκτέλεσης του δρομολογίου.
75% »» Ακύρωση έως και 7 ημέρες πριν την αναχώρηση.
50% »» Ακύρωση έως 12 ώρες πριν από την ώρα αναχώρησης.
Τα Economy Discount εισιτήρια δεν ακυρώνονται.
Για οποιαδήποτε ακύρωση απαιτείται η προσκόμιση των φυσικών εισιτηρίων στο πρακτορείο έκδοσης, το οποίο με τη σειρά του -αφού τα ακυρώσει με βάση τα παραπάνω- θα τα αποστείλει στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας εντός ενός μηνός.
Σε περίπτωση ακύρωσης εισιτηρίων που έχουν αγοραστεί από την επίσημη ιστοσελίδα της Aegean Speed Lines ή μέσω της mobile εφαμογής, και μόνο σε περίπτωση ολικής επιστροφής (100%), υπάρχουν ακυρωτικά (Cancellation fees) 3,00 € ανά εισιτήριο.
ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Σε περίπτωση απώλειας εισιτηρίων, η Aegean Speed Lines πρέπει να ενημερωθεί απαραιτήτως πριν τον απόπλου είτε τηλεφωνικά είτε μέσω e-mail, ενώ θα πρέπει να συμπληρωθεί και υπεύθυνη δήλωση του επιβάτη για την απώλεια.
Σε περίπτωση που ο επιβάτης απευθυνθεί σε πρακτορείο για να δηλώσει την απώλεια, θα πρέπει το πρακτορείο, πριν τον απόπλου να επικοινωνήσει με την εταιρεία.
Σε κάθε περίπτωση, για την επιβίβαση στο πλοίο, θα πρέπει να εκδοθούν νέα εισιτήρια και να καταβληθεί το αντίτιμο.
Μετά την παρέλευση 30 ημερών από το ταξίδι και κατόπιν σχετικού ελέγχου που θα πραγματοποιήσει στα αρχεία της, η AEGEAN SPEED LINES θα αποζημιώσει τον επιβάτη με την επιστροφή ολόκληρου του αντιτίμου του/των απωλεθέντος/ων εισιτηρίου/ων.
Η παραπάνω διαδικασία δεν ισχύει εάν η εταιρεία ενημερωθεί μετά τον απόπλου, περίπτωση κατα την οποία ουδεμια ευθύνη αναγνωρίζεται.
OPEN ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Τα εισιτήρια γίνονται OPEN έως τέσσερις (4) ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του δρομολογίου.
Εισιτήρια τα οποία έχουν γίνει OPEN μπορούν να αντικατασταθούν μέσα σε ένα χρoνο από την ημερομηνία που έγινε η έκδοσή τους και μόνο για μία φορά. Το νέο ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και μετά τον ένα χρόνο από την ημερομηνία έκδοσης.
Κατά την αντικατάσταση ενός OPEN εισιτηρίου υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής δρομολογίου.
Όταν ένα OPEN εισιτήριο αντικαθίσταται με εισιτήριο μεγαλύτερης αξίας, θα πρέπει να καταβάλλεται η διαφορά. Όταν ένα OPEN εισιτήριο αντικαθίσταται με εισιτήρια μικρότερης αξίας, δεν επιστρέφεται η διαφορά.
Τα OPEN εισιτήρια επιβατών μπορούν να αντικατασταθούν με εισιτήρια επιβατών και τα OPEN εισιτήρια οχημάτων (π.χ. ΙΧ/moto) με εισιτήρια οχημάτων (π.χ. ΙΧ/moto).
Εάν το όχημα που θα επιλεγεί έχει ακριβότερο ναύλο θα πρέπει να καταβληθεί η διαφορά. Εάν το όχημα που θα επιλεγεί έχει χαμηλότερο ναύλο δεν επιστρέφεται διαφορά.
Τα εισιτήρια που έχουν γίνει μία (1) φορά OPEN (και δεν είναι κατηγορίας Economy Discount) ακυρώνονται 50% εντός ενός έτους από την ημερομηνία έκδοσης.
Σε περίπτωση απώλειας OPEN εισιτηρίων δε μπορεί να γίνει αντικατάσταση ή ακύρωση.
Εισιτήρια που έχουν αγοραστεί ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Aegean Speed Lines ή μέσω της mobile εφαρμογής της, για να ακυρωθούν ή να γίνουν ανοικτά, απαιτείται προ απόπλου έγγραφη ειδοποίηση της εταιρείας μέσω e-mail ή fax.
Εισιτήρια Group
Τα εισιτήρια με έκπτωση group δεν γίνονται open και δεν ακυρώνονται.